Výsledky soutěží družstev dětí TKM

07.07.2016 16:49

Tenisový klub Mikulov se věnuje letos zhruba 80 dětem. Z tohoto počtu bylo 25 dětí zapsaných na soupiskách družstev, které reprezentují klub v krajských soutěžích. Děti se letos účastnily soutěží družstev v kategoriích mladší žáci (ročníky 2004, 2005, 2006), babytenis (ročníky 2007, 2008) a minitenis (ročníky 2009, 2010).

Družstva hrála ve skupinách po 5-7 účastnících. Děti byly připravovány týmem trenérů ve složení Čeněk Kubrycht, Miroslav Brychta a David Schmid.

Na mnoha dětech je vidět chuť po výkonnostním růstu. Tato chuť se odrazila také v intenzitě tréninků i příprav na zápasy. Postupně nastavovaná koncepční práce s dětmi přinesla v roce 2016 příjemné výsledky právě v konečném umístění našich družstev.

Mladší žáci TKM poprvé postoupili o třídu výše, v konečném pořadí své skupiny zvítězili. Blahopřejeme. 

Bybytenisté svou účastí také rozhodně nezklamali. Sice skončili ve skupině na šestém, předposledním místě, ale mnoho zápasů bylo velmi vyrovnaných. A zkušenosti, které děti získaly, se budou v dalších letech jistě zúročovat.

Minitenisté ... to je pro náš klub nová, krásná kapitola. Jsme rádi, že i tuto kategorii začínáme obsazovat. Postup ze skupiny do krajského finále unikl dětem v této kategorii jen o vlásek. Rozhodl jeden jediný zápas. Škoda, že nám jedna důležitá hráčka v tomto momentě chyběla - nemohla hrát ze zdravotních důvodů. Ale i tak je vystoupení v této kategorii šancí a povzbuzením do budoucna. Minitenisté obsadili nakonec solidní střed tabulky.

Konkrétní výsledky družstev:

Mladší žáci - https://www.cztenis.cz/mladsi-zactvo/druzstva/sezona/2016/soutez/5289

Babytenis - https://www.cztenis.cz/babytenis/druzstva/sezona/2016/soutez/5355

Minitenis - https://www.cztenis.cz/minitenis/druzstva/sezona/2016/soutez/5369

Rádi bychom touto cestou poděkovali za podporu nejen v soutěžích družstev našemu největšímu dlouhodobému partnerovi - tím je město Mikulov. Vážíme si podpory ze strany města Mikulov.