Tenisové kempy

28.08.2016 17:13

V měsíci srpnu jsme tradičně uspořádali tenisový kemp mládeže.

Letos jsme chtěli dát šanci i mladým tenistům do sedmi let, proto byla první část kempu ve dnech 17.-19. srpna věnována pouze jim. Zúčastnilo se 24 dětí, treninky byly zaměřeny na zdokonalování jednotlivých tenisových úderů pod vedením trenérů Kubrychta, Schmida a Hečka. Trénovalo se vždy od osmi do dvanácti hodin s přestávkou na svačinu. Po skončení tréninku si rodiče děti vyzvedli. Děti byly rozděleny do šesti skupin dle výkonnosti, na kurtech byly vždy tři skupiny a volný čas u zbývajících skupin byl vyplněn hrami se zaměřením na fyzickou zdatnost pod pedagogickým dohledem paní Schmidové.

Ve dnech 22.-26. srpna se uskutečnil tenisový kemp starších dětí ve věku osm až čtrnáct let. Také této části kempu se zúčastnilo 24 dětí, z větší části závodních hráčů, kteří už mají zkušenosti se soutěžemi družstev či jednotlivců. Tímto směrem byly zaměřeny tréninky, t.j. nácvik herních situací, zdokonalení jednotlivých úderů. Tréninky vedli trenéři Kubrycht, Schmid a Brychta. Trénovalo se dvoufázově. Volný čas byl vyplněn opět činností na zlepšení fyzické kondice. Tuto část zajistily pedagožky paní Nováková a paní Hájková. Děti měly zajištěny svačiny, na obědy jsme chodili do jídelny gymnázia - mimochodem kvalitní obědy :).

Dík za klidný průběh kempů patří i správci tenisových kurtů panu Pavlíkovi. Na závěr kempu byly uspořádány turnaje. U menších tenistů ve dvouhře a u větších ve čtyřhře. Každý účastník kempu byl odměněn poháry či medailemi a věcnými cenami.

Zájem o naše tenisové kempy je značný. Škoda, ale nemohli jsme při omezených kapacitách ani všem vyhovět.

Touto cestou bych chtěl poděkovat výboru TKM za pomoc. Velké díky patří městu Mikulov, bez jehož finanční pomoci by se akce v tomto rozsahu nemohla uskutečnit.

Kubrycht Čeněk - vedoucí kempu