CELOREPUBLIKOVÉ TURNAJE 2020

30.09.2020 00:05

TENISOVÝ KLUB MIKULOV POŘÁDAL TŘI CELOREPUBLIKOVÉ TURNAJE 

Na mikulovských kurtech „Na Doležalce“ proběhli v červenci tři celorepublikové turnaje pod hlavičkou českého tenisového svazu. Hráli se ve 3 kategoriích: Minitenis, Babytenis a mladší žáci. Konkurence zde byla vysoká. Minitenisový turnaj dopadl vítězně pro tyto hráče: 1.místo: Ch. Musilová (SK Tišnov), 2.místo: L. Uher (TK Agrofert Prostějov), 3.místo: F. Rožek (TK Znojmo). Z TK Mikulov si nejlépe vedl Adam Lorenc, který i přes vysokou konkurenci turnaje skončil na báječném 10.mistě.

Babytenisový turnaj, který se hrál následující den, ovládl T. Dorazil (TJ Slovan Moravská Třebová), který ve finále porazil tenistku S. Ksenia (1.ČLTK Praha). Na třetím místě byl J. Hromádka (TK Žďár nad Sázavou). Naši borci jim šlapali na paty, nejblíže byl Alex Horváth na 6.místě, David Hrnčiřík 7.místo, Sebastian Tručka 8.místo a Terka Valíčková obsadila 12.místě.

Turnaj mladších žáků byl nejnáročnější. Hrál se 3 dny a navíc musel být o jeden den odložen kvůli nepříznivému počasí. Bojovalo se každý den od rána až do večera. Vítězem turnaje se stal F. Žák (ŽLTC Brno), 2.místo: P. Lukš (HTK Třebíč), 3.misto T. Vondráček (TC Brno) a R. Valouch (Jiskra Otrokovice). Z našich tenistů přes 1.kolo postoupil pouze Adam Bucňák, následně pak bohužel prohrál s budoucím vítězem turnaje. Pořadí čtyřhry: 1.místo Žák/Šindelka (oba ŽLTC), 2.místo T.Vondráček./R.Vondráček (Oba TC Brno), 3.místo Šilinek/Lukš (ŽLTC/Třebíč) a Chaloupka/Valouch (LTC Hodonín/Otrokovice).